SY 24-25 Student Re-registration Window Opened on April 10

The Student Re-registration window opened on April 10, 2024. Parents should complete a re-registration for each currently enrolled student as soon as possible. During re-registration, parents must indicate whether their student will be withdrawing or returning for the upcoming school year.

SHAPE High School

SHAPE High School

21st Century Schools In Belgium

Main Entrance Faade and Canopy

Mitchell Giurgola designed a master plan for the 21.5-acre SHAPE International School campus (Supreme Headquarters Allied Powers Europe) near Mons, Belgium, which called for the replacement of all existing campus buildings with new, state-of-the-art facilities, including a new US High School, Elementary and Middle School, and four new educational facilities for other NATO member nations. The two-story, 131,744 square-foot US High School encloses the lower end of the school Commons and houses general purpose classrooms, computer and science labs, and a culinary arts room and information center with views out towards the Commons. Designed for 21st century students, the schools are equipped with sophisticated information technology systems, including Smart Boards fully integrated into the school-wide data network, a video/broadcast studio, high-speed wireless internet, and voice-over-internet protocol supported digital services, which enhance and encourage communication capabilities for both staff and students.

Location: Mons, Belgium
Client: DoDEA
Area: 131,744 SF
Awards: 2017 Design Award of Honor, SARA National

Interior Lobby / Commons
'Interior Lobby and Monumental Stair'

 

 

The Shape High School provides an inspiring collegiate outdoor space for gathering and socializing

The interior commons spaces of the school are full of transparency and natural light and offer views between commons and learning spaces, as well as interactive gathering and circulation spaces to encourage student collaboration

'Second Floor Commons Circulation'

 

Circulation spaces feel open and bright with clerestory windows letting natural light in and large curtain walls providing views into the commons spaces

'Second Floor Lockers and Circulation'

 

Lockers are coordinated with the floor and provide pops of color in the tall, inspirational circulation spaces

'Learning Studio Classroom'
Open modal Return to top